Bevallen met een doula

Wat is een doula?

Een doula ondersteunt jou tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode erna op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. Een doula is geen vervanging van je partner, maar juist om het team om jou heen te versterken. Een doula zorgt ervoor dat jij je kunt ontspannen, je veilig voelt, je sterk voelt en dat je zelfvertrouwen groeit. Een doula blijft de hele bevalling bij je, ongeacht hoe lang het duurt. 

Iets voor jou?

Kun jij één (of meer) van de volgende vragen met ja beantwoorden? Dan kan ik zéker iets voor jou betekenen!

  • vind jij bevallen (best wel een beetje) spannend?
  • wil je het állerbeste uit deze ervaring halen en gun jij jezelf dat?
  • ben je single?
  • heb je een eerdere negatieve ervaring rondom zwangerschap/geboorte?
  • heb je een medische indicatie?
  • wil jij je kans op een positieve ervaring vergroten?
  • heb je moeite met ontspannen/controle loslaten?

Kosten

De kosten voor het gehele pakket bedragen € 997,- incl. BTW (en exclusief reis – en parkeerkosten). Mocht je behoefte hebben aan meer afspraken dan is dat altijd mogelijk. Soms vergoedt je zorgverzekeraar (een deel van) de kosten van een doula. Mijn werkgebied is alles tot een reisafstand van max. een uur vanaf Akkrum en omvat o.a. Leeuwarden, Groningen, Zwolle en Lelystad.

Doula1_transparant
" Na een pittige zwangerschap was ik het vertrouwen in mijn lijf en een goede bevalling kwijt. Op aanraden van een vriendin kwam ik in contact met Olga. Vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd en begon mijn vertrouwen te groeien. Ik begon met een gerust hart aan een lange bevalling. Weinig ging zoals ik het voor ogen had maar ik kijk er met trots en tevredenheid op terug. Zonder Olga haar aanwezigheid had ik het zeker anders ervaren. Het was fijn om haar aanwezigheid zo sterk te voelen, het gaf me telkens kracht en vertrouwen om door te gaan! Olga heeft ontzettend veel kennis in huis en weet tegelijkertijd aanwezig en onzichtbaar te zijn. Ik gun alle (aanstaande) bevallende vrouwen iemand zoals Olga die onvoorwaardelijk aanwezig is en helpt je grenzen en wensen zoveel mogelijk in de praktijk te brengen."
Jacoba

Als je mij als doula wilt

Ik start altijd met een vrijblijvende en kosteloze kennismaking. Zodat jij kunt voelen of het klikt en om wederzijdse verwachtingen uit te spreken. Om elkaar beter te leren kennen zijn er daarna nog drie afspraken vóór de geboorte, bij jou thuis. De exacte inhoud van deze afspraken bepalen we samen. Waar ik je bij kan helpen is je zelfvertrouwen te vergroten, je helpen met je eventuele angsten voor de bevalling, je te helpen het allerbeste in jezelf naar boven te halen, alle opties rondom de geboorte met je doornemen, etc.

Wat we in ieder geval bespreken, zijn jouw geboortewensen. Deze geboortewensen horen centraal te staan tijdens de geboorte en ik kan er samen met jou voor zorgen dat deze zoveel mogelijk worden nageleefd. Vanaf 37 weken zwangerschap ben ik 24/7 voor jullie beschikbaar.

Tijdens de bevalling ben ik continu aanwezig (ongeacht hoe lang deze duurt) en ik vertrek pas als de rust is wedergekeerd na de bevalling. Na de bevalling kom ik nog een keer langs voor een nagesprek. Optioneel is een uitgebreid geboorteverslag inclusief foto’s; een unieke herinnering! Tijdens je zwangerschap en ook na de geboorte ben ik bereikbaar voor al jullie vragen.

Profielfoto-Olga-ter-Hart

Onze zwangerschapscursussen

Complete cursus

Praktische, positieve en eerlijke informatie over de periode voor, tijdens en na je bevalling samen met andere zwangeren. Inclusief borstvoedingsvoorlichting en terugkombijeenkomst.

7 bijeenkomsten

Privécursus

Weinig tijd, speciale wensen, cursus op maat of al snel uitgerekend? Boek dan een privécursus!

2 bijeenkomsten

Weekendcursus

Praktisch, gezellig en compleet! In 1 zaterdag ben je helemaal voorbereid op de bevalling. Inclusief lunch én samen met je partner.

1 bijeenkomst

De voordelen van Baby & Co

Babyenco_USP

Praktische, heldere en eerlijke informatie

Babyenco_USP

Cursussen op maat

Babyenco_USP

Altijd bereikbaar voor vragen, ook na de bevalling

Babyenco_USP

Nooit te laat met inschrijven

Babyenco_USP

Hoog gewaardeerd door onze klanten

Babyenco_USP

Cursussen met een nuchtere en positieve insteek!