Weekendcursus

Samen met je partner voorbereiden op de geboorte van jullie kindje? Dan is de weekendcursus iets voor jullie! Je volgt de cursus samen met je partner in een kleine groep met maximaal 4 andere stellen. De cursus wordt gegeven in Akkrum, centraal gelegen in Friesland en op slechts 2 minuten van de A32. De cursus is inclusief een heerlijke lunch en uiteraard koffie/thee en lekkere hapjes.

In 1 zaterdag vertellen we alles over de zwangerschap, over de bevalling, de kraamweek en het geven van borstvoeding. Inclusief jouw eigen vragen en verwachtingen. We geven je praktische tips over hoe je kunt omgaan met pijn, hoe je de weeën zo gunstig mogelijk kunt opvangen en wat goede houdingen zijn tijdens de bevalling. Ook vertellen we alles over hoe een bevalling in zijn werk gaat, wat er eventueel anders kan gaan en wie je daarbij zullen en kunnen bijstaan.

Om 10 uur start de cursus met kennismaking, informatie over hoe je kindje in de buik zit, wat er gebeurt tijdens de bevalling en wat ontsluiting nou eigenlijk is.
Wat weeën zijn, wat je kunt doen om zo ontspannen mogelijk te blijven en wat er mogelijk is aan (natuurlijke) pijnbestrijding. Ook bespreken we jullie geboortewensen en hoe je deze kunt vertalen naar een geboorteplan. Tevens hoor je alles over keuzes die je hebt rondom de bevalling en hoe je deze keuzes kunt maken.
Daarna een lekkere lunch en gaan we op een nuchtere en praktische manier aan de slag met ontspannings- en ademhalingsoefeningen, houdingen tijdens de ontsluiting en natuurlijk met de geboortebal en de baarkruk. De partners krijgen praktische tips, we laten diverse massagetechnieken zien (en oefenen deze!) en we laten zien op welke manier je als partner kunt ondersteunen tijdens de bevalling. Daarna volgt nog uitleg over hoe het soms anders kan gaan (inleiden/vacuüm), de persfase, de borstvoeding en belangrijke informatie over de eerste weken na de bevalling.

Praktische informatie
De cursus start om 10 uur, rond 12.00 lunch en ca. 14.30 uur ronden we af.

Dit leer je
  • Anatomie, groei van je kindje in je buik en jouw lijf eromheen.
  • Wat zijn nou weeën, wat doen hormonen en wat is ontsluiting?
  • Wat zijn goede houdingen tijdens de bevalling.
  • Hoe schrijf je een geboorteplan.
  • Ruime tijd om samen met je partner de bevalling te bespreken en voor te bereiden.
  • Praktische tips & tricks voor jou én je (geboorte)partner
Locaties

  • Start
  • Laatste bijeenkomst

Verloskundigenpraktijk it Bertehûs
Leppedyk 37
8491 GJ Akkrum

Aanvang: 10.00 - ca. 14.30 uur
Weekendcursus 1 bijeenkomst
117

Soms vergoedt je zorgverzekeraar een deel van de cursus.  De Friesland bijvoorbeeld, vergoedt een cursus van Baby & Co vanuit de aanvullende verzekering.

Overzicht van de vergoeding per zorgverzekeraar (Independer.nl) 

Wil je zeker weten of jouw verzekeraar de cursus vergoedt? Neem dan contact op, wij helpen je graag.

Schrijf je in

Liever telefonisch inschrijven? Bel 06 130 26 369.