Weekendcursus

Samen met je partner voorbereiden op de geboorte van jullie kindje? Dan is de weekendcursus iets voor jullie! Je volgt de cursus samen met je partner in een kleine groep met maximaal 3 andere stellen. De cursus wordt gegeven in Akkrum, centraal gelegen in Friesland en op slechts 2 minuten van de A32.

In 2 zaterdagen vertellen we alles over de zwangerschap, over de bevalling, de kraamweek en het geven van borstvoeding. Inclusief jouw eigen vragen en verwachtingen. We geven je praktische tips over hoe je kunt omgaan met pijn, hoe je de weeën zo gunstig mogelijk kunt opvangen, en wat goede houdingen zijn tijdens de bevalling. Ook vertellen we alles over hoe een bevalling in zijn werk gaat, wat er eventueel anders kan gaan en wie je daarbij zullen en kunnen bijstaan.

Dag 1
Om 10 uur start de cursus met kennismaking, informatie over hoe je kindje in de buik zit, wat er gebeurt tijdens de bevalling en wat ontsluiting nou eigenlijk is.
Wat weeën zijn, wat je er zelf aan kunt doen en wat er mogelijk is aan (natuurlijke) pijnbestrijding. Ook bespreken we jullie geboortewensen en hoe je deze kunt vertalen naar een geboorteplan. Tevens hoor je alles over keuzes die je hebt rondom de bevalling en hoe je deze keuzes kunt maken.
Daarna een lekkere lunch en gaan we op een nuchtere en praktische manier aan de slag met ontspannings- en ademhalingsoefeningen, houdingen tijdens de ontsluiting en natuurlijk met de geboortebal en de baarkruk. De partners krijgen praktische tips en we laten zien op welke manier je als partner kunt ondersteunen tijdens de bevalling.

Dag 2
Deze dag wordt de cursus vervolgd met uitleg over hoe het soms anders kan gaan (inleiden/vacuüm), de persfase, de borstvoeding en belangrijke informatie over de eerste weken na de bevalling. Wederom gaan we aan de slag met ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Eveneens krijgen jullie op deze dag een lekkere lunch aangeboden.

Praktische informatie
De cursus start om 10 uur, rond 12.00 lunch en om 14.00 uur ronden we af.

Dit leer je
  • Anatomie, groei van je kindje in je buik en jouw lijf eromheen.
  • Wat zijn nou weeën , wat doen hormonen en wat is ontsluiting?
  • Wat zijn goede houdingen voor ontsluiting en de persfase.
  • Aandacht voor plaats van de bevalling.
  • Ruime tijd om je samen met je partner de bevalling te bespreken en voor te bereiden.
Locaties

  • Start
  • Laatste bijeenkomst
  • zaterdag 2 februari 2019
  • zaterdag 9 februari 2019
  • Inschrijven

De Slachterij 6
8491 AT Akkrum

Aanvang: 10.00 - 14.00 uur
Weekendcursus 2 bijeenkomsten
247

Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van een zwangerschapscursus, zeker als aanstaande ouders een aanvullend pakket hebben.

Overzicht van de vergoeding per zorgverzekeraar (Independer.nl) 

Vragen? Wij helpen je graag.

Schrijf je in

Liever telefonisch inschrijven? Bel 085 3033 954.