Weekendcursus

Geen tijd doordeweeks en toch alles willen weten over de bevalling, de zwangerschap, de kraamtijd? Dan is de weekendcursus iets voor jou!

In 2 zaterdagen vertellen we alles over de zwangerschap, over de bevalling, de kraamweek en het geven van borstvoeding. Inclusief jouw eigen vragen en verwachtingen. We geven je praktische tips over hoe je kunt omgaan met pijn, hoe je de weeën zo gunstig mogelijk kunt opvangen, en wat goede houdingen zijn tijdens de bevalling. Ook vertellen we alles over hoe een bevalling in zijn werk gaat, wat er eventueel anders kan gaan en wie je daarbij zullen en kunnen bijstaan.

Dag 1
Om 10 uur start de cursus met kennismaking, informatie over hoe je kindje in de buik zit, wat er gebeurt tijdens de bevalling en wat ontsluiting nou eigenlijk is.
Wat weeën zijn, wat je er zelf aankunt doen en wat er mogelijk is aan pijnbestrijding.
Daarna een lekkere lunch en wordt de cursus vervolgt met uitleg over hoe het soms anders kan gaan (inleiden/vacuüm); ontspannings-en ademhalingsoefeningen, houdingen tijdens de ontsluiting en natuurlijk de skippybal en de baarkruk.
Dag 2
Deze dag hoor je alles over de persfase, het nageboortetijdperk, de borstvoeding en na de lunch zijn de partners van harte welkom, zodat ook zij goed voorbereid de bevalling ingaan.

Praktische informatie
De cursus start om 10 uur, rond 12.30 lunch en om 16 uur ronden we af.

Dit leer je
  • Anatomie, groei van je kindje in je buik en jouw lijf eromheen.
  • Wat zijn nou weeën , wat doen hormonen en wat is ontsluiting?
  • Wat zijn goede houdingen voor ontsluiting en de persfase.
  • Aandacht voor plaats van de bevalling.
  • Ruime tijd om je samen met je partner de bevalling te bespreken en voor te bereiden.
Locaties

Groningen / Leeuwarden

  • Start
  • Laatste bijeenkomst
Aanvang: 10 uur
Weekendcursus 2 bijeenkomsten
247

Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van een zwangerschapscursus, zeker als aanstaande ouders een aanvullend pakket hebben.

Overzicht van de vergoeding per zorgverzekeraar (Independer.nl) 

Vragen? Wij helpen je graag.

Schrijf je in

Liever telefonisch inschrijven? Bel 085 3033 954.