Huur een bevalbad!

Wat leuk dat je interesse hebt om in bad te bevallen. Niet voor niets kiezen steeds meer vrouwen om in bad te bevallen. Onderstaand lees je meer over de vele voordelen van het warme water tijdens de geboorte van je kindje!

Waarom in bad bevallen?

Er zijn veel voordelen aan het bevallen in bad. Warm water werkt ontspannend. Hoe meer je ontspant, hoe meer natuurlijke pijnstiller (endorfine) je lichaam aanmaakt. Hierdoor is het warme water een hele mooie zachte en natuurlijke manier van pijnbestrijding. In het warme water kun je pijnlijke weeën beter verdragen en hanteren. Daardoor verloopt de ontsluiting sneller. Je hebt meer bewegingsvrijheid in het water, waardoor je makkelijker van houding kunt wisselen. Het afwisselen van je houding, zorgt ook voor een vlottere ontsluiting. Het warme water zorgt er tevens voor dat je weefsels soepeler worden en makkelijker kunnen oprekken, waardoor je minder kans hebt op inscheuren of een knip. Ook ervaren veel vrouwen die in bad bevallen een groter gevoel van autonomie doordat ze echt hun eigen ruimte hebben in het bad.

Voor je baby zijn er ook voordelen. De overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld is veel zachter en geleidelijker. Baby’s zijn vaak heel ontspannen als ze via het warme water geboren worden, ze huilen vaak minder.

Een bad huren bij Baby & Co

Bij Baby & Co kun je een bad inclusief alle toebehoren huren. Je huurt het bad vanaf week 37 van de bevalling tot en met week 42. Wij leveren het bad inclusief:

  • persoonlijke en hygiënische binnenhoes
  • opblaaspomp
  • dompelpomp om het bad na afloop te legen
  • thermometer
  • schepnetje
  • aan- en afvoerslang
  • kraankoppelstukken
  • uitgebreide en persoonlijke toelichting bij afhalen of brengen van het bad (miniworkshop)

De afmetingen van het bad zijn 193 x 165 x 76 cm. en er gaat circa 650 liter water in het bad. De huur inclusief alle toebehoren bedraagt € 150,-. Mocht je onverhoopt niet gebruik kunnen maken van het bad, dan krijg je de kosten van de hoes (€ 40,-) retour.

De baden worden zowel voor thuisbevallingen als voor bevallingen in het ziekenhuis gebruikt. Overleg dit van tevoren altijd even met je verloskundige of gynaecoloog.

Twijfel je nog of het iets voor jou is? Bij Baby & Co organiseren wij regelmatig voorlichtingsavonden over bevallen in bad. Meer info onder het kopje Cursussen.

Een bad kun je reserveren via de Contactbutton, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.